معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده

 

کتابخانه echart یک ابزار قدرتمند و تعاملی برای ایجاد نمودارها و گرافیک‌های داده‌ای است و امکانات گسترده جاوااسکریپت، CSS و HTML دارد. این کتابخانه دارای مدل‌های مختلفی از نمودار است که امکان مصورسازی داده‌ها را به بهترین شیوه فراهم می‌کند. کتابخانه echart بیشتر به دلیل استفاده آسان، انعطاف‌پذیری و امکانات پیشرفته‌ای که ارائه می‌دهد، مورد توجه قرار گرفته است. برای آشنایی بیشتر شما در این مقاله قصد داریم به معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده‌ها بپردازیم.

 

کتابخانه echart چیست؟

 

 

کتابخانه echart را می‌توان یکی از پیشرفته‌ترین و بهترین چارچوب‌ها برای ساخت نمودار و مصورسازی داده‌ها محسوب کرد که امکان تنظیم آن‌ها را ساده‌تر می‌کند. در حال حاضر echart یکی از بهترین کتابخانه‌هایی است که می‌توانید برای تنظیم نمودار و گرفتن رندر گرافیکی از آن استفاده کنید. علاوه بر این شخصی‌سازی بالا از جمله ویژگی‌های این کتابخانه است. کتابخانه echart علاوه بر ویژگی‌ها و قابلیت‌های شخصی‌سازی متعددی که ارائه می‌دهد، یک رابط کاربری ساده و روان نیز دارد.

 

در معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده باید اشاره کرد که با این ابزار و قابلیت‌های آن می‌توان داده‌ها را به صورت چند بعدی نمایش داد. همچنین هر نوع متن، تصویر یا شکل را می‌توان با این ابزار رسم کرد. ویژگی visual Map در این کتابخانه به لطف کدگذاری بسیار غنی که دارد، می‌تواند داده‌های شما را در ابعاد، رنگ، اندازه، شفافیت و حتی سایه‌زنی مختلف نمایش دهد. echart همچنین امکان هر گونه تغییر در داده‌های شما را نیز می‌دهد.

 

از دیگر ویژگی‌های این کتابخانه می‌توان به ساده بودن آن برای مصورسازی داده اشاره کرد. شما کافی است که داده‌ها را به برنامه بدهید. برنامه، خود، تفاوت‌های بین مجموعه آن‌ها را تشخیص می‌دهد و سپس از اشکال و انیمیشن‌های مناسب برای نمایش تغییرات آن‌ها استفاده می‌کند.

 

Echart همچنین توانایی رندر کردن حجم عظیمی از داده‌ها را با قابلیت‌های خود به صورت بهینه دارد. اطلاعاتی که به کتابخانه echart داده می‌شوند، مقیاس‌پذیر هستند و به صورت نرم پردازش می‌شوند. در معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده می‌توان به بهینه بودن آن از لحاظ میزان استفاده از سخت افزار نیز اشاره کرد. برنامه‌هایی که معمولا داده‌ها را رندر می‌کنند، به سخت افزار قوی به خصوص رم نیاز دارند. اما کتابخانه echart با قابلیت جریان داده خود اجازه می‌دهد که داده‌ها بر اساس ظرفیت سخت افزاری سیستم بارگذاری شوند. در نتیجه لازم نیست که تمامی داده‌ها به یکجا رندر شوند.

 

چرا کتابخانه echart را انتخاب کنیم؟

 

 

سوالی که برای بسیاری از افراد هنگام معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده پیش می‌آید این است که چرا باید در بین کتابخانه‌های موجود در اینترنت برای مصورسازی داده، echart را انتخاب کنیم؟ برای این انتخاب به چند دلیل منطقی اشاره می‌کنیم:

 

 تنوع بالای نمودار و گزینه‌ها

 

برای این که بتوانید داده‌های خود را به حالت مصور دربیاورید، می‌توانید از بین تقریبا 40 نمودار انتخاب خود را انجام دهید. جالب این است که شما می‌توانید این 40 نمودار را شخصی سازی نیز کنید. همچنین به کمک قابلیت‌های هوشمند، echart می‌تواند مناسب‌ترین نوع نمودار را بر اساس داده‌هایی که دارید، به شما پیشنهاد کند. اما دیگر کتابخانه‌ها مانند کتابخانه HighCharts محدودیت‌های زیادی در انتخاب و ساختار داده‌های ورودی دارند. برای مثال شما در HighCharts نمی‌توانید کتابخانه‌های نقشه آنلاین را وارد کنید.

 

بازدهی بالا

 

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود به معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده‌ها بپردازیم، بازدهی بالای آن است. echatrs در درون خود موتور ZRender دارد. ZRender از محبوب‌ترین موتورهای رندر یعنی Canvas و SVG پشتیبانی می‌کند. از مهم‌ترین ویژگی‌های کتابخانه echart که باعث بهینه بودن آن می‌شود، می‌توان به تقسیم داده‌ها به قسمت‌های مختلف و ارائه نمودارها و داده‌ها به صورت تدریجی اشاره کرد.


کتابخانه echart به لطف ویژگی‌های مختلفی که دارد، تجربه کاربری روانی را برای شما تضمین خواهد کرد. به خصوص زمانی که قرار است با بسته‌ای از داده‌ها که غیر قابل اعتماد و با پهنای باند کم‌اند، مواجه شوید. هنگامی متوجه این موضوع خواهید شد که علاوه بر echart از برنامه‌ها و کتابخانه‌های دیگر مانند HighCharts و NVD3.js استفاده کنید. در معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده خوب است به این موضوع نیز اشاره کنیم که این ابزار از اصول طراحی واکنش گرا نیز بهره برده است. این بدین معنی است که برای سازگاری هر چه بهتر با پلتفرم‌های مختلف بهینه شده است. از این رو هنگامی که شما از داده‌های خود برای مصورسازی خروجی می‌گیرید، نتیجه یکسانی را در پلتفرم‌های مختلف مشاهده خواهید کرد.

 

 

کدگذاری غنی بصری و داده‌های چند بعدی

 

یکی از ویژگی‌های خاص کتابخانه echart امکان مصورسازی داده‌ها در آن در چندین بعد است. علاوه بر این مورد شما امکان دسترسی به ابزارهای معمول تجسم داده‌های چند بعدی را مانند مختصات موازی، نمودارهای پراکندگی کلاسیک و...، خواهید داشت. شما می‌توانید برای مصورسازی داده‌ها در چندین بعد از قابلیت visualMap این کتابخانه استفاده کنید. این قابلیت، امکان مصورسازی داده‌های چند بعدی و شخصی سازی آن‌ها را در اندازه، شفافیت، رنگ و حتی سایه‌زدن ارائه می‌دهد.

 

جمع بندی

 

در دنیای امروزی مصورسازی داده‌ها اهمیت بسیاری دارد؛ در نتیجه کتابخانه‌های گوناگونی از جمله NVD3.js و HighCharts طراحی شده‌اند. اما یکی از کتابخانه‌هایی که برای مصورسازی داده‌ها به شدت آن را پیشنهاد می‌کنیم، کتابخانه echart است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این برنامه می‌توانیم به رابط کاربری ساده و روان، مصورسازی داده‌ها در چندین بعد، شخصی‌سازی بالا و بازدهی فوق‌العاده آن اشاره کنیم. برای آشنایی بیشتر شما به معرفی کتابخانه echart برای مصورسازی داده پرداختیم.